Детали за компанијата
  • Dongguan Jinyu Automation Equipment Co., Ltd.

  •  [Guangdong,China]
  • Бизнис тип:Manufacturer
  • Главни пазари: Africa , Asia , Middle East , Oceania , Worldwide , Other Markets
  • Извозник:51% - 60%
  • Сертификати:CE
Dongguan Jinyu Automation Equipment Co., Ltd.
Категории на производи
Онлајн сервис
http://mk.jinyumachinery.comСкенирајте за посета
Дома > Вести > Што е машина за обликување со течен силиконски течен силиконски инјектор?
Вести

Што е машина за обликување со течен силиконски течен силиконски инјектор?

Обликување со инјектирање, обликување со инјектирање, печатот за обликување на инјектирање, обликување на компресија, обликување на компресија, хидраулично обликување, обликување на топол печат, обликување на вулканизација, итн.


Овде се фокусираме на обликување со течна силиконска инјекција, која е машина за обликување на силиконски инјектирање LSR. Инјектирање обликување, еднократно обликување на компресија е да се мешаат течни силиконски материјали А и Б во пропорција со калапот за инјектирање, а потоа да се затвори калапот, преку вакуумскиот ладен тркач, термоформирање на хидрауличен притисок.
lsr injection molding machine
Liquid silicone injection molding-compression molding applications: silicone sealing rings, silicone medical supplies, silicone aerospace ship industry auto parts, silicone daily necessities, silicone electronic accessories, silicone children's products, silicone home furnishings, silicone maternal and infant products, silicone toys, silicone Накит, силиконски трговски марки, итн.

Процес на обликување систем за пластикување
LSR е течен материјал со две компоненти, поделен на компонентата А и компонента Б. Работата на миксер целосно ги меша компонентата А и компонентата Б во прецизен однос 1: 1. И бидејќи некои производи се обоени, тие се опремени со сет на пумпа за боја и дел за мерење на бојата. Компоненти, адитиви, бои, итн. Различни модели на хидрауличен притисок можат да бидат избрани според различни производи. Machineиниу Машини има различни конфигурации на хидрауличен модел на притисок од 30/50/80/100 тони.
LSR injection molding machine
Систем за хранење
Едната е двонасочна пумпа што може да се движи нагоре и надолу кон материјалите за напојување и може многу добро да го задржи притисокот. Бидејќи пумпите А и Б се поврзани и синхроно контролирани од хидраулични и пневматски, оваа форма на систем за хранење е посигурна и точна. Другата е еднонасочна пумпа која е универзален вид и може да ги храни материјалите само во една насока. Исто така, постојат синхронизирани едностепени пумпи со вентили за проверка. Исто така, постојат мерни цилиндрични системи, кои главно се користат во комбинација со еднофазни пумпи.

Дизајн на мувла
Може да се користи Hot Runner, кој троши помалку материјал, има едноставен дизајн и ниска цена и најмногу се користи за големи производи.
Може да има и ладни тркачи со вентили на игла, кои можат да реализираат автоматизација и да го скратат циклусот.
Исто така, постојат ладни тркачи без вентили на игла. Поради високиот коефициент на експанзија на LSR, тој ќе се прошири кога ќе се загрее и ќе се намали малку кога ќе се лади, така што деловите не можат да одржуваат прецизни странични маргини во калапот. Затоа, може да се користи обработка на ладен тркач. LSR треба да одржува пониска температура и флуидност. Студениот тркач усвојува затворен систем. Во циклусот на инјектирање, затворениот систем користи „игла за запечатување“ или „игла вентил“ во секој тркач. „Да се ​​контролира точното мерење на LSR материјалите.

Бидејќи силиконската гума има значителни карактеристики на термичка експанзија, стапката на намалување е 2% до 4% (температурата на вулканизација е 150 ° C), а силиконската гума има карактеристики на деформација на компресија.

Хемиската реакција на вулканизација на течна силиконска гума бара одредено време на реакција. Идеален проток, со дијаметар од 2мм, 170 см, растојание од проток над 100 см. Минимална дебелина 1/1000мм, премногу висока температура на мувла ќе предизвика вулканизација, што резултира во опструкција на проток. Ламинарниот проток може да избегне меурчиња, инјекција со голема брзина ќе предизвика турбуленција, вискозноста на материјалот ќе ја промени шемата на проток, а турбуленциите ќе предизвикаат бели дамки.

Затоа, треба да се посвети внимание на дизајнот на калапот: за да се избегнат турбуленции и млаз, користете мали пристаништа за инјектирање. Користете пристаништа за инјектирање во форма на игла или крило. Користете иглички во форма на Т-облик наместо цилиндрични пинови за водичи, користете пиштол за вбризгување на воздухот кога се спуштате и додадете слој/табла за изолација на топлина. Не користете агенти/масла против низа кои содржат инхибитори на полимеризација. Општо, може да се користи толуен, ксилен, итн.

liquid silicone injection molding machine

Dongguan Jinyu опрема за автоматизација Co., Ltd се специјализирани за развој и производство на PVC гумена лепенка машина, силиконска топлинска притиска хидраулична машина, машина за печатење на лого, машина за вриење на силикони, машина за етикета за пренесување на силиконска топлина, машина за дистрибуција на силикон, машина за дистрибуција на силикон, ECT.

Со повеќе од 20 години независно истражување и развој, имаме постара и специјализирана група. Нашата компанија постави добра репутација во индустријата и стана најрана производствена база на машина за производство на производи ПВЦ, машина за правење силиконски производи и други сродни машини низ целиот свет.


Сподели со:  
Список со поврзани производи

Мобилен веб-сајт Индекс. Мапа на сајтот


Претплатете се на нашиот билтен:
Добијте новости, попусти, специјални
Понуди и големи награди!

MultiLanguage:
Copyright © 2024 Dongguan Jinyu Automation Equipment Co., Ltd. Сите права се задржани.
Комуницирајте со добавувачот?Добавувачот
Bear Ms. Bear
Што можам да направам за тебе?
Контакт снабдувач