Детали за компанијата
  • Dongguan Jinyu Automation Equipment Co., Ltd.

  •  [Guangdong,China]
  • Бизнис тип:Manufacturer
  • Главни пазари: Africa , Asia , Middle East , Oceania , Worldwide , Other Markets
  • Извозник:51% - 60%
  • Сертификати:CE
Dongguan Jinyu Automation Equipment Co., Ltd.
Категории на производи
Онлајн сервис
http://mk.jinyumachinery.comСкенирајте за посета
Дома > Вести > Разликата помеѓу влечки од ПВЦ и влечки од Ева со машини за правење ПВЦ
Вести

Разликата помеѓу влечки од ПВЦ и влечки од Ева со машини за правење ПВЦ

Папучи се неопходност во нашите животи и се користат во основа секој ден под туш. Вообичаени материјали за влечење вклучуваат ПВЦ и ЕВА, па кои се разликите помеѓу двете? Дозволете ми да ги запознаам подолу. Machineиниу машините обезбедуваат ПВЦ машини.

PVC slippers
01 Различни материјали за производство:
Материјалот што се користи во папучи на ЕВА е кополимер на етилен/винил ацетат (познат и како етилен-винил ацетат кополимер), кој е направен со кополимеризација на етилен (Е) и винил ацетат (VA).
Папучи од ПВЦ се изработени од ПВЦ (поливинил хлорид) и пластификатори, агенси за пенење и други адитиви.

02texture е различна:

Папучи од ПВЦ имаат одлична пластичност, се пријатни за носење и имаат добри ефекти против лизгање. Тие се лесни за влечење во влечки од разни дизајни и бои.
Папучи од Ева имаат добра мекост и еластичност, но не се отпорни на абење. Тие лесно ќе се лизгаат со текот на времето и ќе бараат третман против лизгање.
EVA shoes
03 Диференцирани процеси на производство:

ПВЦ стапала за пена користат ПВЦ како основна суровина, додајте пластификатори, агенси за пенење и други помошници, а потоа месете, мувла, влечење и пробивање, и конечно користете го методот за обликување на пенење. Материјалите за искачување на чевли што не се пеат, се прават со мачкање, гранулирање и потоа обликување на инјектирање. Ниту еден агент за пенење не се додава на материјалот за искачување на чевли.

Папучи на ЕВА користат еднократна технологија за пенење, која воведува мономер од винил ацетат во молекуларниот ланец ЕВА, со што се намалува високата кристалност и ја подобрува флексибилноста, отпорноста на влијанието, компатибилноста на филер и перформансите на запечатување на топлина.
shoe uppers

04 Во животот, повеќето луѓе не можат да кажат дали влечки се направени од ПВЦ или ЕВА. Нивото на потрошувачка на двете е многу високо. Како и да е, процесот на производство на епоксид на ПВЦ може да произведе папучи со повеќе бои и фурнири за чевли. Декорациите за чевли се релативно шарени. Процесот на обликување на капење ПВЦ може да се користи и како декорација за горе на други чевли. Машината за прецизност на Донггуан inyину е специјализирана за автоматско производство на процесот на обликување на пад на ПВЦ и е специјализирана за обезбедување на линии за производство на автоматизирана опрема. Имаме 8/12/16/18/24 машини за дистрибуција на боја, автоматска печење за печење на калапи за склопување, миксери за печење на суровини, и машина за појавување на бои, машина за производство на ПВЦ, машина за гумена лепенка, машина за спуштање на ПВЦ, машина за обликување, итн. . Добредојдовте да се консултирате.

shoe uppers

PVC Slippers making machine


Сподели со:  
Список со поврзани производи

Мобилен веб-сајт Индекс. Мапа на сајтот


Претплатете се на нашиот билтен:
Добијте новости, попусти, специјални
Понуди и големи награди!

MultiLanguage:
Copyright © 2024 Dongguan Jinyu Automation Equipment Co., Ltd. Сите права се задржани.
Комуницирајте со добавувачот?Добавувачот
Bear Ms. Bear
Што можам да направам за тебе?
Контакт снабдувач